Bakgrund

Vilka är vi?

Läs gärna artikeln i VLT om oss! Klicka HÄR!

 

Quizfabriken

  • Vi heter Per Abrahamsson och Michael Thun-Sjölund, och vi är två trubadurer i Västerås som har spelat på restauranger, räkbåtar, bröllop, dop, after-work, 40-års fester etc. Vi har skapat flera olika upplägg för alla typer av tillställningar där vi erbjuder att spela både med eller utan quiz. Vi har sjungit i kyrkan på flera bröllop och dop vid flertalet tillfällen. Vi skräddarsyr alltid upplägget efter dina önskemål!
  • Det hela började när vi träffades på musiklärarutbildningen. Vi märkte redan då att efterfrågan på musikquiz var stort. Vi började då göra egna musikquiz vilka vi fick snabbt bra gensvar på dessa. Andra personer som gör musikquiz använder sig ofta utav Spotify. Dessutom blir tävlingarna antingen väldigt lätta eller alldeles för svåra om man inte har några förkunskaper. Därför skapade vi ett HELT NYTT OCH ANNORLUNDA MUSIKQUIZ som vi är helt ensamma om! Våran tanke är verkligen att det ska passa alla åldrar, gammal som ung, och oavsett om man kan mycket eller lite om musik, artister etc. så har man chans och vinna. Under de år som vi spelat våra musikquiz har vi fått oerhört god respons, vilket visat att tävlingen är jätterolig för den som deltar!

 

Vad är det då för unikt musikquiz som vi har skapat?

  • Självklart förklarar vi mer ingående på plats hur tävlingen går till mer exakt. Vi har då med exempel på sånger som vi förklarar för publiken innan vi börjar själva tävlingen. Men viktigast att poängtera: absolut INGEN förkunskap behövs för att kämpa om segern!

 

  • Många musikquiz använder sig av faktafrågor såsom “vilket år kom denna låt”, eller “vem var den här artisten gift med”. Vi känner att dessa faktafrågor är alldeles för svåra och tråkiga. Istället använder vi oss utav kategorier. Vi delar in musikquizet i fyra olika kategorier och låtarna vi spelar i varje kategori hör då ihop. Till exempel så kan en kategori vara “färg”. Kan man därför inte rätta svaret så kan man alltid chansa på en färg: och få rätt!

.

Passar musiktävlingen vem som helst?

  • Om ni bokar oss så kommer vi att ta er med på en musikalisk resa som kan innehålla absolut ALL musik! Vi blandar flera olika genrer så att alla kan bli engagerade och delaktiga. Vi har även sett till att få med minst en låt från 1950-, 1960-, 1970-, 1980-, 1990-, samt efter 2000-talet. Vårat mål är verkligen att alla ska kunna känna sig delaktiga och ha roligt, oavsett ålder och musikintresse!

 

  • Vi kan även erbjuda musiktävlingar blandat med allmänbildningsfrågor kopplat till teman och jubileum så som årsdagar eller festligheter som passar alla åldrar, eller en specifik målgrupp. Självklart skräddarsyr vi efter Era önskemål. Kontakta oss för mer information, bokning, betalning etc!

 

Är det samma musikquiz varje gång?

  • Vi döpte oss till Quizfabriken av en anledning: att vi har så många förslag på nya låtar att vi producerar musikquiz efter “löpande band-principen”! Därför spelar vi inte samma quiz flera gånger.

Quizfabriken @ räkbåten MS Napoleon 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Övrigt

  • Innehar F-skattsedel.